A A A A A
Bible Book List

2 Mosebog 37Bibelen på hverdagsdansk (BPH)

Pagtens ark fremstilles

37 Betzalel konstruerede nu pagtens ark. Den blev lavet af akacietræ og var 2½ alen lang, 1½ alen bred og 1½ alen høj. Indvendig og udvendig blev den belagt med rent guld, og den fik en pynteliste af guld hele vejen rundt. Fire guldringe blev støbt og fæstnet til arkens fire fødder, to ringe i hver side. Derefter lavede han bærestænger af akacietræ, belagde dem med guld og stak stængerne gennem ringene på siden af arken, så den kunne bæres.

Dernæst lavede han af rent guld et låg over arken, forsoningsstedet. Låget var 2½ alen langt og 1½ alen bredt. 7-8 Så lavede han de to keruber af hamret guld og placerede dem i hver sin ende af guldlåget. Han lavede dem, så de gik ud i ét med låget. Keruberne vendte ansigtet mod hinanden, men de så ned på forsoningsstedet, og deres vinger var bredt ud, så de dækkede arken.

Bordet til de hellige brød

10 Derefter blev der lavet et bord af akacietræ, 2 alen langt, 1 alen bredt og 1½ alen højt. 11 Bordet blev belagt med rent guld og fik en pynteliste af guld hele vejen rundt. 12 Det fik også en kant på en håndsbred hele vejen rundt med en liste af guld udenpå. 13 Dernæst blev der støbt fire guldringe, som blev fæstnet til de fire ben 14 lige under kantlisten, så bærestængerne kunne stikkes gennem dem. 15 Bærestængerne blev lavet af akacietræ og belagt med guld. 16 Bordets tilbehør blev lavet af rent guld: tallerkener, fade, skåle og kander til brug ved drikofferet.

Guldlysestagen og de syv lamper blev lavet

17 Dernæst blev lysestagen lavet af rent, udhamret guld. Stagens fod, stamme, lampeholdere, blomsterknopper og kronblade blev lavet ud i ét stykke. 18 Stammen havde seks grene, tre på hver side. 19 På hver gren var der tre mandelblomster med knopper og kronblade. 20 Stammen selv var dekoreret med fire mandelblomster, 21 og blomsterne var placeret mellem grenene med en blomst over det øverste par grene og en blomst under det nederste par grene. 22 Samtlige blomster og grene blev hamret ud i rent guld og gik i et med stammen. 23 Endelig blev de syv lamper til lysestagen lavet, og der blev fremstillet vægetænger og bakker, alt sammen i rent guld. 24 Til lysestagen og dens forskellige tilbehør blev brugt 30[a] kg rent guld.

Røgelsesalteret blev fremstillet

25 Røgelsesalteret blev lavet af akacietræ. Det var en alen langt, en alen bredt og 2 alen højt. Hornene i hvert hjørne blev udskåret i et stykke med alteret. 26 Det hele blev belagt med rent guld, og der blev sat en pynteliste af guld på kanten hele vejen rundt. 27 På hver af de to sider under listen blev der placeret to guldringe beregnet til bærestængerne, 28 og bærestængerne blev lavet af akacietræ belagt med guld.

29 Af vellugtende urter lavede man den hellige olie, der skulle bruges til salvningen af præsterne, og man lavede den hellige røgelse, sådan som røgelsesblanderne laver den.

Footnotes:

  1. 37,24 På hebraisk en »talent«, en vægtenhed på ca. 30 kilo.
Bibelen på hverdagsdansk (BPH)

Bibelen på hverdagsdansk (Danish New Living Bible) Copyright © 2002, 2006 by Biblica, Inc.® Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes