A A A A A
Bible Book List

2 Korintierne 6En Levende Bok (LB)

Som Guds medarbeidere ber vi dere at dere ikke glir bort fra budskapet om Guds store godhet. Gud sier. «Ditt rop kom til meg i den rette tid. Dørene stod vidt åpne, og jeg hjalp deg på frelsens dag.» I dette øyeblikk er Gud rede til å ta imot deg. I dag er han beredt til å frelse deg.

Vi forsøker å leve slik at vi aldri fornærmer noen eller hindrer dem i å finne Herren. Vi vil ikke at noen skal finne feil ved oss og så anklage Herren for det. I alt vi gjør forsøker vi å vise at vi er Guds sanne tjenere. Vi holder tålmodig ut med lidelser og motganger og prøvelser av alle slag. Vi er blitt slått, satt i fengsel og har stått overfor rasende folkemengder. Vi har vært helt utslitte av arbeid, vi har holdt oss våkne gjennom søvnløse netter, og vi har gått uten mat. Ved å leve et godt liv, ved vår forståelse av evangeliet og ved å være tålmodige, har vi bevist av vi er de vi gir oss ut for å være. Vi har vært vennlige og kjærlige og fylt med den Hellige Ånd. Vi har vært oppriktige, og Guds kraft har hjulpet oss i alt vi har gjort. Rettferdighetens våpen – forsvarsvåpen og angrepsvåpen – har stått til vår rådighet. Vi står for Herren uansett om andre ærer oss eller forakter oss, om de kritiserer oss eller taler vel om oss. Vi er ærlige selv om de kaller oss for løgnere.

Verden overser oss, men vi er kjent av Gud. Vi lever nær døden, men vi er fremdeles levende. Vi er blitt skadet, men vi er alltid blitt reddet fra døden. 10 Vi sørger, men likevel opplever vi Herrens glede. Vi er fattige, men vi gir andre rike åndelige gaver. Vi har ingenting, og likevel eier vi alt.

11 Å, mine kjære venner i Korint! Jeg har fortalt dere alt slik jeg føler det. Jeg elsker dere av hele mitt hjerte. 12 Er det fremdeles kaldt imellom oss, så er det i hvert fall ikke på grunn av mangel på kjærlighet fra min side. Da må det være fordi deres egen kjærlighet er for liten og ikke omfatter meg. 13 Jeg snakker til dere nå som om dere i sannhet var mine egne barn. Åpne hjertene deres for oss! Gjengjeld vår kjærlighet.

UNNGÅ KOMPROMISS

14 Inngå ikke samarbeid med dem som ikke elsker Herren, for hva har vel Guds folk felles med syndens folk? Hvordan kan lyset leve sammen med mørket? 15 Og hvilken harmoni kan det vel være mellom Kristus og djevelen? Hvordan kan en kristen gå sammen med en som ikke tror? 16 Og hvilken sammenheng kan det være mellom Guds tempel og avguder? Dere er jo Guds tempel, den levende Guds hjem, og Gud har sagt om dere: «Jeg vil bo blant dem og vandre mellom dem. Jeg vil være deres Gud, og de skal være mitt folk.» 17 Det er grunnen til at Herren har sagt: «Forlat dem, skill dere fra dem, rør ikke ved det som er urent. Da vil jeg ta imot dere 18 og være en Far for dere, og dere skal være mine sønner og døtre.»

En Levende Bok (LB)

En Levende Bok: Det Nye Testamentet Copyright © 1978, 1988 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes