A A A A A
Bible Book List

2 Тимотеју 4 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Заклињем те пред Богом и Христом Исусом — који ће судити и живима и мртвима — и његовим Доласком [a] и његовим Царством: проповедај Реч, спреман и у време и у невреме, уверавај, прекоревај, бодри, са свом стрпљивошћу и поуком. Јер, доћи ће време када људи неће подносити исправно [b] учење, него ће у складу са својим пожудама себи нагомилавати учитеље да им говоре оно што прија њиховим ушима, па ће уши окренути од истине и приклонити се измишљотинама. А ти у свему буди трезвен, злопати се, изврши дело еванђелисте, доврши своју службу.

Јер, ја се већ изливам као леваница и стигло је време мога одласка. Добар бој сам био, трку завршио, веру сачувао. Сада ми је припремљен венац праведности, који ће ми онога Дана предати Господ, праведни Судија. И не само мени него и свима који су с љубављу чекали да се он појави.

Завршне поруке и поздрави

Потруди се да што пре дођеш к мени. 10 Јер, Димас ме је напустио пошто је заволео овај свет. Он је отишао у Солун, Крискент у Галатију, Тит у Далмацију. 11 Једино је још Лука са мном. Узми Марка и доведи га са собом, јер ми користи у служењу. 12 Тихика сам послао у Ефес. 13 Огртач који сам оставио код Карпа у Троади, донеси када дођеш, а и књиге, пре свега пергаменте.

14 Ковач Александар ми је нанео много зла. Господ ће му узвратити према његовим делима. 15 И ти га се чувај, јер се веома противио нашим речима.

16 Приликом моје прве одбране, нико ми није прискочио у помоћ, него су ме сви напустили. Нека им се то не рачуна. 17 Али Господ је био уз мене и давао ми снагу да се преко мене у потпуности објави еванђеље [c] и да га чују сви пагани — и ја се избавих из лављих чељусти. 18 Господ ће ме избавити од сваког злог дела и спасти ме за своје Царство на небесима. Њему слава довека. Амин.

19 Поздрави Приску и Акилу и Онисифорове укућане. 20 Ераст је остао у Коринту, а Трофима сам, болесног, оставио у Милиту. 21 Потруди се да дођеш пре зиме. Поздрављају те Еувул, Пуд, Лин, Клаудија и сва браћа.

22 Господ са твојим духом.

Милост с вама.

Footnotes:

  1. 2 Тимотеју 4:1 Доласком Или: Појавом.
  2. 2 Тимотеју 4:3 исправно Дословно: здраво.
  3. 2 Тимотеју 4:17 преко … еванђеље Дословно: преко мене испуни проповед.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes