A A A A A
Bible Book List

2 Тимотеју 1 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Павле, Божијом вољом апостол Христа Исуса, у складу с обећањем живота који је у Христу Исусу,

Тимотеју, драгом сину:

милост, милосрђе и мир од Бога Оца и Христа Исуса, нашег Господа.

Оданост еванђељу

Захваљујем Богу, коме као и моји преци чисте савести служим, док те непрестано, и ноћу и дању, помињем у својим молитвама. Када се сетим твојих суза, пожелим да те видим, да се испуним радошћу. Сећам се твоје нелицемерне вере, која је најпре пребивала у твојој баки Лоиди и у твојој мајци Евници, а уверен сам да је сада и у теби. Зато те подсећам: распламсај милосни дар који ти је Бог дао када сам на тебе положио руке. Јер, Бог нам није дао духа плашљивости, него силе, љубави и разборитости.

Стога немој да се стидиш сведочанства о нашем Господу, ни мене, његовог сужња. Него, придружи ми се у злопаћењу за еванђеље помоћу силе Бога, који нас је спасао и светим позивом позвао — не због наших дела, него због свог наума и милости. Та милост нам је дата у Христу Исусу пре постанка света [a], 10 а објављена нам је сада када се појавио наш Спаситељ Христос Исус. Он је обеснажио смрт и учинио да живот и нераспадљивост засијају кроз еванђеље, 11 за које сам ја постављен за проповедника, апостола и учитеља. 12 Због тога ја све ово и трпим, али се не стидим, јер знам коме сам поверовао и уверен сам да он може до онога Дана да сачува оно што ми је поверено.

13 Држи се примера благотворних [b] речи које си од мене чуо, у вери и љубави која је у Христу Исусу. 14 Чувај добро које ти је поверено; чувај га уз помоћ Светога Духа, који пребива у нама.

15 То знаш да су ме сви из Азије напустили, а међу њима и Фигел и Ермоген.

16 Нека Господ буде милостив према Онисифоровим укућанима, јер ме је он много пута окрепио и није се стидео мојих окова, 17 него ме је, када је дошао у Рим, брижљиво тражио док ме није нашао. 18 Дао му Господ да онога Дана нађе милосрђе код Господа. А ти најбоље знаш како ми је служио у Ефесу.

Footnotes:

  1. 2 Тимотеју 1:9 пре постанка света Дословно: пре вечних времена.
  2. 2 Тимотеју 1:13 благотворних Или: здравих.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes