A A A A A
Bible Book List

Второ Коринтяни 2 Bulgarian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-BG)

Ето защо реших следващото ми посещение при вас да не е болезнено, защото ако аз ви причиня болка, кой тогава ще ме зарадва, ако не вие, които съм наранил? И затова ви писах, за да може когато дойда, да не ми бъде причинена болка от онези, които трябва да ме зарадват, защото бях сигурен за всички вас, че моята радост ще бъде и ваша. Писах ви със сърце, изпълнено с мъка и болка, и с много сълзи, не за да ви нараня, а за да разберете колко голяма е любовта ми към вас.

Простете на този, който ви е наранил

Ако някой е причинил болка, то той я е причинил не на мен, а на всички вас, поне до известна степен (защото не искам да преувеличавам). Наказанието, наложено на такъв човек от вашето мнозинство, е достатъчно за него. Вие обаче трябва да му простите и да го насърчите, за да не да бъде той завладян от прекомерна тъга. Ето защо ви умолявам да потвърдите любовта си към него. Затова ви писах: за да видя дали можете да издържите изпитанието и да се подчините във всичко. 10 Ако простите на човек нещо, аз също му прощавам. А каквото съм простил (ако е имало какво да се прощава), направил съм го заради вас в присъствието на Христос, 11 за да не ни надхитри Сатана, чиито коварни намерения много добре знаем.

Тревогата на Павел в Троада

12 Когато отидох в Троада да проповядвам Благата вест за Христос, Господ бе отворил врата пред мен, 13 но аз много се разтревожих, защото не намерих своя брат Тит. Ето защо се сбогувах с хората там и тръгнах за Македония.

Победа чрез Христос

14 Но да благодарим на Бога, който чрез Христос винаги ни води в победно шествие и чрез нас разпространява навсякъде благоуханието на знанието за него. 15 Защото за Бога ние сме Христовият аромат сред тези, които вървят към спасение, и сред онези, които вървят към гибел. 16 За онези, които вървят към гибел, ние сме мирисът, който идва от смъртта и води към смърт. За тези, които вървят към спасение – ухание, което идва от живота и води към живот. И кой е достоен за такава задача? 17 Ние не сме амбулантни търговци, които продават Божието слово, за да печелят, както правят мнозина. Не, в Христос говорим искрено пред Бога като хора, изпратени от Бога.

Bulgarian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-BG)

Copyright © 2004 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes