Add parallel Print Page Options

А као његови сарадници, опомињемо вас да Божију милост не примите узалуд. Јер, каже:

»Услишио сам те у часу повољном
    и помогао ти на дан спасења.«(A)

Ево сада је најповољнији час! Ево сада је дан спасења!

Павлове невоље

Ником никакве препреке не постављамо, да не покуде нашу службу. Него, у свему се показујемо као Божији служитељи: у великој истрајности, у невољама, у немаштини, у притешњености, у батинама, у тамницама, у бунама, у тегобама, у бесаним ноћима, у гладовању, у чистоти, у знању, у стрпљивости, у доброти, у Светом Духу, у нелицемерној љубави, у истинитој Речи, у Божијој сили, оружјем праведности у десници и левици, славом и срамотом, злим гласом и добрим гласом, као варалице а поштени, као непознати а познати, као умирући а, ево, живимо, као кажњени али не и убијени, 10 као жалосни а увек радосни, као сиромашни а обогаћујући многе, као они који немају ништа а све поседују.

11 Отворено смо вам говорили, Коринћани; наше срце вам је широм отворено. 12 Није вам тесно у нама, али је тесно у вашем срцу. 13 Узвратите ми на исти начин – као својој деци говорим: и ви раширите своје срце.

Храм Бога живога

14 Не упрежите се у исти јарам с неверницима. Јер, шта има праведност са безакоњем? Или, каква је заједница светлости и таме? 15 У чему се Христос слаже с Велиаром? Шта је заједничко вернику и невернику? 16 Какав је споразум Божијег храма с идолима? Јер, ми смо храм Бога живога, као што Бог рече:

»Пребиваћу у њима и ходати међу њима,
    и ја ћу им бити Бог, а они ће бити мој народ.«(B)

17 »Стога, изађите између њих
    и одвојте се, говори Господ.
Ништа нечисто не дотичите,
    и ја ћу вас примити.«(C)

18 »Ја ћу вам бити отац,
    а ви ћете ми бити синови и кћери,
    говори Господ Сведржитељ.«(D)