A A A A A
Bible Book List

2 Коринћанима 13 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Завршне опомене и поздрави

13 Ово је трећи пут како долазим к вама. »Нека се свака ствар утврди на основу сведочења два или три сведока.« [a] Већ сам вас упозорио када сам код вас био други пут. Сада, одсутан, унапред упозоравам оне који су раније грешили, и све друге: када опет дођем, нећу вас штедети. Јер, ви тражите доказ да кроз мене говори Христос. Он према вама није слаб, него је силан међу вама. Додуше, био је распет у слабости, али живи по Божијој сили. Тако смо и ми слаби у њему, али ћемо по Божијој сили с њим живети за вас.

Испитајте сами себе — да ли сте у вери. Сами себе проверите. Или зар не знате да је Христос Исус у вама? Ако не знате, нисте проверени. А надам се да ћете увидети да ми нисмо непроверени.

Молимо се Богу да не учините никакво зло — не да бисмо се ми показали као проверени, него да ви чините добро, па макар изгледало као да смо ми непроверени. Јер, против истине не можемо ништа, него само за истину. Радујемо се када смо ми слаби, а ви јаки и молимо се да се ви усавршите. 10 Зато вам ово и пишем, одсутан, да не бих, када будем код вас, морао да поступим строго, у складу с влашћу коју ми је дао Господ — да градим, а не да рушим.

11 На крају, браћо, радујте се, усавршавајте се, храбрите се, будите сложни, живите у миру, и Бог љубави и мира биће с вама.

12 Поздравите један другога светим пољупцем. 13 Поздрављају вас сви свети.

14 Милост Господа Исуса Христа, Божија љубав и заједништво Светога Духа са свима вама.

Footnotes:

  1. 2 Коринћанима 13:1 5. Мојсијева 19,15.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes