Add parallel Print Page Options

Старешина,

изабраној госпођи и њеној деци коју волим у истини — и не само ја него и сви који су упознали истину — због истине која живи у нама и која ће с нама бити довека:

милост, милосрђе и мир од Бога Оца и од Исуса Христа, Очевог Сина, биће с нама у истини и љубави.

Много сам се обрадовао што сам међу твојом децом нашао неке који живе у складу са истином, баш као што смо примили заповест од Оца. И сада те молим, госпођо — а не пишем ти неку нову заповест, него исту ону коју имамо од почетка — да волимо један другога. А ово је љубав: да живимо по његовим заповестима. Као што сте чули од почетка, та заповест је: живите у љубави.

Јер, многе варалице, које не признају [a] да је Исус Христос дошао у телу, изашле су у свет. Сваки такав је варалица и антихрист. Пазите на себе, да не изгубите оно што сте зарадили, него да примите пуну плату. Ко год претера и не остане у Христовом учењу, тај нема Бога. Ко остаје у том учењу, има и Оца и Сина. 10 Ако вам неко долази, а не доноси то учење, не примајте га у кућу и не поздрављајте га. 11 Јер, ко га поздравља, узима удела у његовим злим делима.

12 Имао бих још много да вам пишем, али нећу папиром и мастилом, него се надам да ћу доћи к вама и с вама разговарати лицем у лице, да наша радост буде потпуна.

13 Поздрављају те деца твоје изабране сестре.

Footnotes

  1. 2 Јованова 1:7 признају Или: исповедају.

Bible Gateway Sponsors