A A A A A
Bible Book List

1 Timoteus 2En Levende Bok (LB)

BØNN

Dette ber jeg dere om: Be mye for andre. Be at Gud skal gi dem barmhjertighet. Takk for alle mennesker.

Be for konger og alle andre som har myndighet over oss, alle som har stort ansvar. Da kan vi leve et stille og fredelig liv, preget av gudsfrykt, og andre mennesker skal se på oss med respekt. Dette er godt, og Gud, vår frelser, setter pris på det, for han vil at alle skal bli frelst og forstå sannheten: Det er bare én Gud, og Jesus er den eneste mellommann mellom Gud og mennesket. Han gav sitt liv for hele menneskeheten.

Dette er det budskapet Gud gav verden da tiden var inne. Og jeg er utvalgt – det vet jeg helt sikkert – som Guds tjener og misjonær for å lære hedningene denne sannheten og for å vise dem Guds plan om å frelse ved tro. Jeg ber derfor at dere menn skal be med hellige hender løftet mot Gud. Legg bort strid og sinne. Og kvinnene skal oppføre seg på samme måte. Dere skal være rolige og verdige i oppførsel og i påkledning. Man skal kunne kjenne kristne kvinner på grunn av deres vennlighet og godhet, ikke på måten de setter opp håret på eller på grunn av smykker og fine klær. 11 Kvinner skal lytte og la seg lære i stillhet og ydmykhet.

12 Jeg lar aldri kvinner undervise menn eller bestemme over dem. La dem holde seg i ro i menighetsmøtene. 13 Hvorfor? Fordi Gud skapte Adam først, og etterpå skapte han Eva. 14 Og det var ikke Adam som ble lurt av Satan, men Eva. Vi vet at resultatet ble synd og død. 15 Gud sender altså smerte og lidelse til kvinnen når hun skal føde, men han vil frelse henne når hun tror på ham og lever et stille, godt og kjærlighetsfylt liv.

En Levende Bok (LB)

En Levende Bok: Det Nye Testamentet Copyright © 1978, 1988 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes