A A A A A
Bible Book List

1 Samuelsboken 27 Swedish New Living Bible (Nya Levande Bibeln) (SVL)

David hos filisteerna

27 Men David tänkte för sig själv: Endera dagen får Saul tag i mig. Jag ska pröva min lycka bland filisteerna, tills Saul ger upp och slutar jaga mig. Då först kan jag känna mig trygg.

2-3 David tog därför med sig sina 600 trogna män och deras familjer och bosatte sig i Gat under kung Akis beskydd. Han hade båda sina hustrur med sig, Ahinoam från Jisreel och Nabals änka Abigail från Karmel.

Snart fick Saul reda på att David hade flytt till Gat, och då slutade han att jaga honom.

En dag sa David till Akis: Om du inte har något emot det, så bosätter vi oss gärna i någon av städerna ute på landsbygden, i stället för att bo här hos dig i din stad.

Akis gav honom då Siklag, som än i dag tillhör judakungarna,

och David bodde där bland filisteerna i ett år och fyra månader.

David och hans män använde tiden till att anfalla och plundra gesuriterna, girsiterna och amalekiterna, folk som levde nära Sur längs vägen till Egypten sedan lång tid tillbaka.

De lät inte en enda människa komma undan med livet i behåll i de byar de plundrade, och de tog med sig hem alla får, oxar, åsnor och kameler och alla kläder de kom över.

10 Vart gick ert plundringståg i dag? brukade Akis fråga.David svarade: Mot den sydliga delen av Judeen och mot folket i Jerameel och mot kaineerna.

11 Det fanns ingen överlevande som kunde komma till Gat och verkligen berätta var David egentligen hade varit eller vad han hade gjort. David använde samma taktik gång på gång medan han bodde bland filisteerna.

12 Men Akis trodde på David och förmodade att Israels folk vid det här laget måste hata honom ganska bittert, och han tänkte: Nu måste David stanna här och tjäna mig för alltid!

Swedish New Living Bible (Nya Levande Bibeln) (SVL)

Copyright © 1974, 1977, 1987, 1995, 2003, 2004 by Biblica

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes