Add parallel Print Page Options

Упозорење против лажних учитеља

Дух изричито говори да ће у последња времена неки одступити од вере, и повести се за духовима преваре и за учењима злих духова. Ова учења шире лицемерни лажљивци, чија је савест отупела. Они забрањују ступање у брак, и говоре да се треба уздржавати од јела̂, која је Бог створио да их са захвалношћу узимају они који верују и познају истину. Наиме, све што је Бог створио добро је, и ништа што се узима са захвалношћу не треба одбацивати, јер се уз Божију реч и молитву посвећује Богу.

Добар слуга Исуса Христа

Ако овоме будеш поучавао браћу и сестре, бићеш добар слуга Христа Исуса, храњен речима вере и доброг учења за којим си пошао. Клони се безбожних и бапских прича. Вежбај се у побожности. Јер телесно вежбање доноси малу корист, а побожност је добра за све, јер у себи носи обећање и за садашњи и за будући живот.

Ова порука је истинита и вредна да је сви прихвате. 10 Због овога се трудимо и боримо, јер смо се поуздали у живога Бога, који је Спаситељ свих људи, нарочито оних верујућих.

11 Ово заповедај и научавај. 12 Нека те нико не презире због твоје младости, него буди узор вернима у говору, владању, љубави, вери, и чистоти. 13 Док не дођем, посвети се читању, саветовању и поучавању. 14 Не занемаруј милосни дар који си добио по пророштву, након што су старешине положиле руке на тебе.

15 Ово упражњавај, томе се посвети, да би твој напредак постао свима очигледан. 16 Пази на самога себе и на поучавање, јер чинећи ово, спашћеш и себе и оне који те слушају.