Add parallel Print Page Options

Упутства за цркву

Пре свега, молим вас да се прошње, молитве, молбе и захваљивања приносе за све људе; за цареве, и за све који су на власти, да проживимо тих и спокојан живот у сваковрсној побожности и честитости. Ово је добро и угодно Богу, нашем Спаситељу, који хоће да се сви људи спасу, и да упознају истину.

Јер један је Бог, и један је посредник између Бога и људи – човек Исус Христос. Он је дао свој живот као откуп за све људе, што је било посведочено у право време. Зато ме је Бог поставио за весника и апостола, као и за учитеља многобожаца у вери и истини. Не лажем, него говорим истину!

Желим, дакле, да се посвећени људи свуда моле, подижући руке без гнева и расправе.

Такође, жене нека се узорно облаче, красећи се чедношћу и разборитошћу, а не плетеницама, златом, бисерјем или раскошном одећом. 10 Уместо тога, нека чине добра дела, као што приличи женама које исповедају побожност. 11 Жене нека се поучавају у тишини и потпуној покорности. 12 Такође им не допуштам да поучавају, нити да владају над мужем, него да буду мирне. 13 Јер је прво створен Адам, па онда Ева. 14 И није Адам тај који је био преварен; Ева је била преварена, те је преступила Божију заповест. 15 Ипак, спашће се[a] рађањем деце, ако смерно остану у вери, љубави и посвећењу.

Footnotes

  1. 2,15 Реч коју је апостол Павле употребио овде највероватније значи да ће жена бити сачувана, то јест, да јој рађање деце неће наудити.