A A A A A
Bible Book List

Първо Тимотей 2 Bulgarian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-BG)

Указания относно молитвата

Преди всичко искам да се отправят молби, молитви, застъпничества и благодарения за всички хора, за царе и за всички управници. Молете се да водим спокоен и мирен живот, изцяло посветен на Бога и изпълнен с почит към него. Това е добро и радва Бога, нашия Спасител, който иска всички хора да бъдат спасени и напълно да познаят истината. Защото има само един Бог и само един е посредникът между Бога и хората: Христос Исус, който сам бе човек. Той даде себе си като откуп за греховете на всички и така доказа Божията любов към хората точно когато трябваше. За да разпространя това доказателство, аз бях назначен за проповедник и апостол. (Истината казвам, не лъжа!) Бях избран също да уча езичниците на вярата и истината.

Специални наставления към мъжете и жените

Искам мъжете навсякъде да се молят и да вдигат ръце в молитва, посветени на Бога, без гняв и препирни.

Също така искам жените да се обличат скромно, в прилични дрехи и да се владеят. Да не си правят сложни прически и да се кичат не със злато, перли или скъпи дрехи, 10 а с добри дела, както е редно за жени, които твърдят, че почитат Бога.

11 Жената трябва да се учи тихо и в пълно подчинение. 12 Не позволявам жена да поучава мъжа или да има власт над него. Тя трябва да мълчи. 13 Казвам това, защото първо бе създаден Адам, а после – Ева. 14 И не Адам бе измамен, а жената, и тя падна в грях. 15 Но жените ще бъдат спасени, като изпълняват майчиния си дълг и живеят с вяра и любов, в святост и себевладение.

Bulgarian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-BG)

Copyright © 2004 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes