A A A A A
Bible Book List

1 ТИМОТЕЈУ 1 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Павле, апостол Христа Исуса по заповести Бога, нашег Спаситеља, и Христа Исуса, наше наде,

Тимотеју, правом сину у вери:

милост, милосрђе и мир од Бога Оца и Христа Исуса, нашег Господа.

Упозорење против лажних учитеља Закона

Као што сам те на одласку у Македонију замолио, остани у Ефесу да некима наложиш да не шире другачија учења и да се не заносе измишљотинама и бесконачним родословима. То све више погодује препиркама него Божијем поретку, који се остварује вером. А сврха тог налога је љубав из чиста срца, добре савести и нелицемерне вере, од чега су неки застранили и окренули се празним разговорима. Они желе да буду учитељи Закона, а ни сами не разумеју шта говоре ни шта упорно тврде.

Знамо да је Закон добар ако га човек примењује како треба, свестан да Закон није намењен праведнику, него бeзаконицима и непокорнима, непобожнима и грешницима, несветима и безбожнима, убицама оца и убицама мајке, убицама људи, 10 блудницима и педерастима, трговцима робљем, лажљивцима, кривоклетницима и свему другом што се противи исправном [a] учењу, 11 које је у складу са славним еванђељем блаженога Бога, које ми је поверено.

Господња милост према Павлу

12 Захваљујем Христу Исусу, нашем Господу, који ме је оснажио, што ме је сматрао вредним поверења и поставио у службу. 13 Иако сам раније био хулитељ, прогонитељ и насилник, помилован сам, јер сам то чинио из незнања и неверовања, 14 а милост нашег Господа преобилно се на мене излила заједно с вером и љубављу које су у Христу Исусу.

15 Ово је истина и заслужује да буде прихваћено у потпуности: Христос Исус је дошао на свет да спасе грешнике — од којих сам најгори ја. 16 Али, баш зато сам помилован да на мени, најгорем, Христос Исус покаже сву своју стрпљивост, као пример онима који ће у њега поверовати да приме вечни живот. 17 А Цару вечности, бесмртноме, невидљивоме, јединоме Богу, част и слава довека. Амин.

18 Поверавам ти овај налог, сине Тимотеје, у складу с пророштвима која су раније о теби изречена, да, држећи их се, бијеш добар бој, 19 имајући веру и добру савест, коју су неки одбацили, па доживели бродолом у вери. 20 Међу њима су Именеј и Александар, које сам предао Сатани да науче да не хуле.

Footnotes:

  1. 1 ТИМОТЕЈУ 1:10 исправном Дословно: здравом.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes