Add parallel Print Page Options

Будите спремни за Господњи долазак

А што се тиче времена и часа, о томе нема потребе да вам се пише. Ви, наиме, врло добро знате да ће дан Господњи доћи као што лопов долази ноћу. Кад људи буду говорили: „Мир и сигурност“, тада ће их изненада задесити пропаст, као трудови трудницу, и неће моћи да побегну.

Али ви, браћо, нисте у тами да би вас овај дан затекао као лопов, јер ви сте сви синови светла и синови дана. Ми не припадамо тами и ноћи. Зато не спавајмо као други, већ бдијмо и будимо трезни. Јер, они који спавају, ноћу спавају, и који се опијају, ноћу се опијају. Али, пошто припадамо дану, будимо трезни, обучени у оклоп вере и љубави и с кацигом наде на спасење.

Бог нас, наиме, није одредио да искусимо гнев, већ да добијемо спасење посредством нашег Господа Исуса Христа. 10 Он је умро за нас да бисмо ми са њим живели, било да смо још живи или смо већ умрли. 11 Зато, бодрите једни друге и изграђујте се међусобно, као што то већ и чините.

Последња упутства и поздрави

12 Молимо вас, браћо, да поштујете оне који се труде међу вама, оне који вас, по Господњој вољи, воде и опомињу. 13 Цените их изнад свега и волите због службе коју обављају. Живите међу собом у миру. 14 Заклињемо вас, браћо, опомињите неуредне, бодрите малодушне, помажите слабима, будите стрпљиви са сваким. 15 Гледајте да нико никоме не враћа зло за зло, него се увек трудите да чините добро једни другима и свима.

16 Увек се радујте! 17 Молите се без престанка! 18 Захваљујте на свему, јер је то Божија воља за вас у Христу Исусу.

19 Не спутавајте Духа. 20 Не презирите пророштва, 21 него све проверавајте, па што је добро, задржите. 22 Клоните се сваког зла.

23 А Бог мира нека доврши ваше посвећење, те да се цело ваше биће – дух, душа и тело – сачувају беспрекорним за долазак Господа нашег Исуса Христа. 24 Веран је Бог који вас позива, он ће то и учинити.

25 Браћо, молите се за нас.

26 Поздравите сву браћу светим пољупцем.

27 Заклињем вас пред Господом да прочитате ову посланицу свој браћи.

28 Милост Господа нашега Исуса Христа с вама!