Add parallel Print Page Options

Напасање Божијег стада

Молим старешине међу вама, ја, који сам и сâм старешина, сведок Христових страдања и онај који ће имати удела у слави која ће се открити: напасајте Божије стадо које вам је поверено. Надгледајте га не зато што морате, него драговољно — како Бог хоће; не ради прљавог добитка, него с преданошћу; не као господари над онима који су вам поверени, него као узори стаду. А када се појави Врховни пастир, примићете венац славе, који не вене.

Тако и ви, младићи, потчињавајте се старешинама. А сви се један према другом опашите понизношћу. Јер,

»Бог се противи охолима,
а понизнима дарује милост.« [a]

Понизите се, дакле, под моћном Божијом руком, да вас узвиси када дође време. Сву своју бригу пребаците на њега, јер он се брине о вама.

Будите трезвени, будно пазите. Ваш противник, ђаво, као лав који риче иде унаоколо тражећи кога да прождре. Успротивите му се, чврсти у вери, знајући да иста оваква страдања сналазе вашу браћу по свету. 10 А Бог сваке милости, који вас је позвао у своју вечну славу у Христу, окрепиће вас после вашег кратког страдања и учинити вас чврстима, јакима и постојанима. 11 Њему моћ довека. Амин.

Завршни поздрави

12 Уз помоћ Силвана, кога сматрам верним братом, написао сам вам укратко, бодрећи вас и сведочећи да је ово истинска Божија милост. Чврсто стојте у њој.

13 Поздравља вас с вама изабрана црква у Вавилону и мој син Марко. 14 Један другога поздравите пољупцем љубави.

Мир свима вама који сте у Христу.

Footnotes

  1. 1 Петрова 5:5 Пословице 3,34

Bible Gateway Sponsors