Add parallel Print Page Options

Тако су сви Израиљци били убележени у своје родослове, а ови су записани у Књизи израиљских царева. Јуда је био одведен у изгнанство, у Вавилон, због своје невере.

Становници Јерусалима

А први који су се поново населили на својој имовини по својим градовима били су Израиљци, свештеници, Левити и храмске слуге.

Они који су живели у Јерусалиму из Јудиног, Венијаминовог, Јефремовог и Манасијиног племена, били су:

Гутај, син Амијуда, сина Амрија, сина Имрија, сина Ванија, од синова Јудиног сина Фареса.

Од Силонових синова:

првенац Асаја и његови синови.

Од Зариних синова:

Јеиел и шест стотина деведесет његових сродника.

Од Венијаминових синова:

Салуј, син Месулама, сина Одавије, сина Асенујиног, Јевнија, син Јероамов, Ила, син Озија, сина Махријевог, и Месулам, син Сефатије, сина Рагуила, сина Ивније,

и њихове браће по својим родословима, њих девет стотина педесет шест. Сви ови људи су били главари отачких домова, према домовима својих предака.

10 А од свештеника:

Једаја, Јојарив и Јакин,

11 Азарија, син Хелкије, сина Месулама, сина Садока, сина Мерајота, сина Ахитува, старешине Дома Господњег;

12 Адаја, син Јероама, сина Пасхора, сина Малхијиног, и Масај, син Адила, сина Јазире, сина Месулама, сина Месилемита, сина Имировог.

13 Њихове браће, главара својих отачких домова, било је хиљаду седам стотина шездесет људи способних за вршење службе у Дому Господњем.

14 Од Левита:

Семаја, син Асува, сина Азрикама, сина Асавијиног, од Мераријевих синова; 15 Ваквакар, Ерес, Галал и Матанија, син Михе, сина Зихријевог, сина Асафовог; 16 Овадија син Семаје сина Галала, сина Једутуновог, и Варахија син Асе, сина Елканиног, који је живео у нетофатским селима.

17 Вратари:

Салум, Акув, Талмон, Ахиман, и њихова браћа; Салум је био главар. 18 Он је све до сада на царским вратима на истоку. То су били вратари насеља синова Левијевих. 19 Салум син Кореја, сина Авијасафа, сина Корејевог, и његова браћа из његовог отачког дома, Корејеви синови, били су задужени да чувају прагове код Шатора, као што су њихови оци били чувари улаза Господњег у табору. 20 Над њима је био старешина Финес, син Елеазаров, а Господ је био с њим. 21 Захарија, син Меселемијин, био је вратар Шатора од састанка.

22 Свих изабраних за чуваре прага, било је две стотине дванаест. Они су били уписани према родословима у својим селима. Њих су Давид и виделац Самуило поставили да верно врше службу. 23 Они и њихови синови су били постављени да чувају врата Дома Господњег, то јест, Дом Шатора.

24 Чувари су били постављени на четири стране: на исток, на запад, на север и на југ. 25 Њихова браћа на селима била су дужна да долазе повремено, да служе са њима по седам дана, 26 јер су четири главна чувара врата, који су били Левити, били задужени за одаје и ризницу Дома Господњег. 27 Они су ноћивали око Дома Господњег, јер су били задужени да га чувају, и да га сваког јутра отварају.

28 Неки од њих су били задужени за богослужбене посуде; они су их бројали кад су биле доношене и кад су биле изношене. 29 Неки од њих су били задужени за посуде и све свете посуде, као и за брашно, вино, уље, тамјан и миомирисе. 30 Неки од свештеника су мешали смесу за миомирисе. 31 Један Левит, по имену Мататија, првенац Корејевца Салума, био је задужен да прави (пљоснате) колаче. 32 Неки од њихове браће, од Катових синова, били су задужени да сваке суботе постављају хлеб у редове.

33 Они који су били певачи, главари отачких домова Левита, живели су у храмским одајама; они су били изузети од других дужности зато што су служили и дању и ноћу.

34 То су били главари отачких домова Левита према својим родословима, који су живели у Јерусалиму.

Породица цара Саула

35 У Гаваону је живео Јеиел, отац Гаваонов.

Жена му се звала Маха. 36 Његов првенац је био Авдон, па Сур, Кис, Вал, Нер, Надав, 37 Гедор, Ахијо, Захарија и Миклот. 38 Миклоту се родио Сима. Они су живели са својом браћом насупрот својих сродника у Јерусалиму.

39 Неру се родио Кис, Кису се родио Саул, а Саулу су се родили Јонатан, Малхи-Сув, Авинадав и Есвал.

40 Јонатанов син је био Меривал, а Меривалу се родио Миха.

41 Михини синови су били:

Фитон, Мелех и Тареја.

42 Ахазу се родио Јара, а Јари су се родили Алемет, Азмавет и Зимрије. Зимрији се родио Моса, 43 а Моси се родио Винеја. Његов син је био Рефаја, његов син Елеаса и његов син Ацел.

44 Ацел је имао шест синова, а ово су им имена:

Азрикам, Вохеруј, Исмаило, Сеарија, Овадија и Анан. То су Ацелови синови.