Add parallel Print Page Options

Вратари

26 А ово су били вратарски редови: Корејеви синови:

Корејев син Меселемија од Асафових синова.

Меселемијини синови: Захарија првенац, Једиаило други, Зевадија трећи, Јатнило четврти, Елам пети, Јоанан шести, и Елиоинај седми.

Овид-Едомови синови: Семаја првенац, Јозавад други, Јоах трећи, Сакар четврти, Натанаило пети, Амило шести, Исахар седми, Феултај осми; јер га је благословио Бог.

Његовом сину Семаји су се родили синови, који су имали управу над својим отачким домовима, јер су били људи од угледа. Семајини синови: Готније, Рафаило, Овид, Елзавад и његова браћа, врсни људи, Елијуј и Семахија. Сви ови од Овид-Едомових синова, и они и њихови синови и њихова браћа, били су врсни људи, способни за службу. Било их је шездесет два од Овид-Едома.

Меселемијиних синова и браће, храбрих људи, било је осамнаест.

10 Од Мераријевих потомака: Осини синови: главар Симрије; иако није био првенац, отац га је поставио за главара, 11 Хелкија други, Тевалија трећи и Захарија четврти. Свих Осиних синова и браће било је тринаест.

12 Ово су редови вратара по њиховим главарима. Њихове дужности су биле да служе у Дому Господњем уз своју браћу. 13 Бацали су жреб, како млади тако стари, по својим отачким домовима за свака врата.

14 Жреб на исток је пао Селемији. Кад су бацили жреб за његовог сина Захарију, мудрог саветника, жреб је пао на север, 15 Овид-Едому на југ, а његовим синовима код складишта. 16 Суфејцима и Оси на западу код Салехетских врата, на путу који иде горе; стража је била до страже.

17 С истока шест Левита, са севера четири на дан, с југа четири на дан, а код складишта по два. 18 На трему, са запада, четири на путу и два код трема.

19 То су вратарски редови међу Корејевим и Мераријевим синовима.

Ризничари и остали званичници

20 Од Левита, Ахија је био над ризницама Дома Божијег и над ризницама посвећених ствари.

21 Ладанови синови, Гирсонови потомци, који су били Ладанови, главари Ладанових отачких домова: Јехило. 22 Јехилови синови: Зетам и његов брат Јоило, који су били над ризницама Дома Господњег.

23 Од Амрамових, Исарових, Хевронових и Озилових синова, били су:

24 Суваило, син Мојсијевог сина Гирсама, старешина над ризницама. 25 Његова браћа по Елиезеру: његов син Реавија, његов син Јесаија, његов син Јорам, његов син Зихрије, и његов син Селомит. 26 Овај Селомит и његова браћа су били над свим ризницама посвећених ствари, које је посветио цар Давид, главари отачких домова и заповедници над хиљаду и стотину, и војводе. 27 Део плена од ратова су посветили да се поправи Дом Господњи. 28 И што год је посветио виделац Самуило, Кисов син Саул, Неров син Авенир, и Серујин син Јоав, све посвећено, било је у надлештву Селомита и његове браће.

29 Од Исарових синова: Хенанија и његови синови. Они су били надлежни за световне послове у Израиљу, као управитељи и судије.

30 Од Хевронових синова: Асавија и његова браћа, хиљаду седам стотина способних људи. Они су били надлежни за Израиљ западно од Јордана за сваки посао Господњи и за царску службу. 31 Међу Хевроновим синовима, Јерија је био главар Хевронових синова. Четрдесете године Давидовог царевања тражили су по њиховим родословљима, по њиховим породицама и отачким домовима, и нашли међу њима веома способне људе у Јазиру галадском. 32 Његове браће, способних људи, било је две хиљаде седам стотина породичних главара. Цар Давид их је поставио над Рувимовим и Гадовим синовима и над половином Манасијиног племена за све Божије и царске послове.