Add parallel Print Page Options

Осуда блуда

Уопште се чује да међу вама влада блуд, и то такав блуд каквог нема ни међу паганима: да неко има жену свога оца! А ви сте надмени! Боље би било да сте се ражалостили, па да се из ваше средине уклони онај који је починио то дело. А ја, одсутан телом, али присутан духом, већ сам — као да сам присутан — осудио тога који је тако нешто учинио. Кадa се у име нашег Господа Исуса окупите ви и мој дух, са силом нашег Господа Исуса, предајте тог човека Сатани, да му тело пропадне, а дух да се спасе на Дан Господњи.

Не ваља вам ваше хвалисање. Зар не знате да од мало квасца све тесто ускисне? Очистите се од старог квасца, да будете ново тесто, без квасца, какви и јесте. Јер, већ је жртвовано наше пасхално јагње — Христос. Зато празнујмо, али не са старим квасцем, нити са квасцем злоће и покварености, него са бесквасним хлебом искрености и истине.

Написао сам вам у посланици да се не дружите с блудницима. 10 Али, не с блудницима овога света уопште, или похлепнима и разбојницима, или идолопоклоницима, јер бисте у том случају морали да одете са овога света. 11 У ствари, написао сам вам да се не дружите с оним који се назива братом, а блудник је, или похлепан, или идолопоклоник, или клеветник, или пијаница, или разбојник. Са таквим немојте ни јести!

12 Јер, зашто бих ја судио онима ван цркве? Зар ви не судите онима који су унутра? 13 Онима ван цркве судиће Бог. »Искорените зло из своје средине.« [a]

Footnotes

  1. 1 Коринћанима 5:13 5. Мојсијева 17,7; 19,19; 21,21; 22,21, 24; 24,7.