Add parallel Print Page Options

Сакупљање прилога

16 Што се тиче сакупљања помоћи за свете, као што сам наредио галатијским црквама, тако и ви чините. Сваког првог дана у седмици нека свако од вас остави на страну колико може, да не буде сакупљања тек кад ја дођем. А када дођем, послаћу с писмима оне које одаберете да у Јерусалим однесу ваш дар. Ако буде потребно да и ја путујем, путоваће са мном.

Завршне поруке и поздрави

А к вама ћу доћи када прођем кроз Македонију. Јер, кроз Македонију само пролазим, а код вас ћу се можда задржати или чак и презимити, да бисте ме ви испратили онамо куда будем путовао. Не желим, наиме, да вас овога пута видим само у пролазу, јер се надам да ћу код вас, ако Господ дâ, остати неко време. У Ефесу ћу остати до Педесетнице, јер су ми се отворила велика и за рад повољна врата, а противника је много.

10 Ако Тимотеј дође, постарајте се да код вас борави без страха, јер он обавља Господње дело као и ја. 11 Нека га, дакле, нико не потцењује. У миру га испратите да дође к мени, јер га ишчекујем са браћом.

12 Што се тиче брата Аполоса, много сам га наговарао да дође к вама са браћом, али он никако није био вољан да сада иде. Али, доћи ће кад асе укаже повољна прилика.

13 Будно пазите, чврсто стојте у вери, држите се мушки, будите јаки! 14 Све чините у љубави!

15 Заклињем вас, браћо — ви знате да су Стефанини укућани првина Ахаје и да су се посветили служењу светима — 16 да се и ви потчињавате таквима и сваком ко сарађује и труди се. 17 Радујем се Стефанином, Фортунатовом и Ахаиковом доласку, јер су надокнадили ваше одсуство. 18 Наиме, умирили су мој дух, и ваш. Таквима, дакле, одајте признање.

19 Поздрављају вас азијске цркве. Много вас у Господу поздрављају Приска и Акила са црквом у свом дому. 20 Поздрављају вас сва браћа. Један другога поздравите светим пољупцем.

21 Поздрав мојом руком, Павловом.

22 Ако неко не воли Господа, нека је проклет! Марана та! [a]

23 Милост Господа Исуса с вама.

24 Моја љубав са свима вама у Христу Исусу.

Footnotes

  1. 1 Коринћанима 16:22 Марана та »Марана та« на арамејском језику значи »Дођи, Господе«.