Add parallel Print Page Options

Победоносна вера у Христа

Свако ко верује да је Исус Христос, рођен је од Бога, и свако ко воли Оца, воли и оног који је рођен од њега. А да смо деца Божија, знамо по томе што волимо Бога и држимо се његових заповести. Љубав према Богу значи ово: држати његове заповести. Његове заповести нису тешке, јер сви који су рођени од Бога побеђују свет. А ово је средство наше победе: наша вера. Ко побеђује свет, ако не онај који верује да је Исус Син Божији?

Он, Исус Христос, је онај који је дошао водом и крвљу. Не само водом, него водом и крвљу. А са̂м Дух сведочи о овоме, јер Дух је истина. Тако, имамо три сведока: Духа, воду и крв; а ово троје се слажу. Ако верујемо људском сведочанству, знајмо да је Божије сведочанство веће. Ово је Божије сведочанство којим је Бог потврдио свога Сина: 10 ко верује у Сина Божијега има ово сведочанство у свом срцу, а ко не верује Богу, прави од њега лажљивца, јер није поверовао сведочанству којим је Бог потврдио свога Сина. 11 Ово је сведочанство: Бог нам је дао живот вечни и овај живот је у његовом Сину. 12 Ко има Сина има живот, а ко нема Сина Божијег, нема живота.

Вечни живот

13 Ово сам написао вама који верујете у Сина Божијег, да знате да имате вечни живот. 14 Ово је поуздање које имамо у њега: он нас слуша штогод да затражимо по његовој вољи. 15 А ако знамо да нас слуша што год затражимо, онда знамо да већ имамо оно што смо тражили од њега.

Рођени од Бога не остаје у греху

16 Ако неко види свога брата да чини грех који не води у смрт, нека моли за њега и Бог ће му дати живот. То је за оне који не чине смртни грех. Међутим, постоји грех који води у смрт. За такав грех не кажем да се моли. 17 Свака је неправда грех, али постоји грех који не води у смрт.

18 Знамо да свако ко је од Бога рођен не живи грешно, јер га онај који је рођен од Бога чува, и Зли га се не дотиче. 19 Ми знамо да смо од Бога, а да је сав свет у власти Злога. 20 Али знамо да је Син Божији дошао и дао нам разум да упознамо Истинитога. А ми смо у Истинитом – у његовом Сину Исусу Христу. Он је истински Бог и вечни живот.

21 Дечице, чувајте се идола!