Add parallel Print Page Options

Вера у Сина Божијег

Ко год верује да Исус јесте Христос, рођен је од Бога. И ко год воли родитеља, воли и онога који је од њега рођен. По овоме знамо да волимо Божију децу: када волимо Бога и извршавамо његове заповести. Јер, ово је љубав према Богу: да се држимо његових заповести. А његове заповести нису тешке. Јер, све што је од Бога рођено, побеђује свет. А ово је победа која је победила свет: наша вера. Па, ко је победник над светом ако не онај ко верује да је Исус Син Божији?

Он, Исус Христос, дошао је водом и крвљу – не само водом него водом и крвљу. А Дух је тај који сведочи, јер Дух је истина. Тако троје сведоче: Дух, вода и крв – и то троје је јединствено. Ако прихватамо сведочанство људи, Божије сведочанство је веће, јер је то сведочанство којим је Бог сведочио за свога Сина. 10 Ко верује у Сина Божијег, има то сведочанство у себи. А ко не верује Богу, учинио га је лажљивцем, јер није поверовао сведочанству којим је Бог сведочио за свога Сина. 11 А ово је то сведочанство: Бог нам је дао вечни живот, и тај живот је у његовом Сину. 12 Ко има Сина, има живот. Ко нема Сина Божијег, нема живот.

Завршне напомене

13 Ово сам написао вама који верујете у име Сина Божијег да знате да имате вечни живот. 14 А ово је поуздање које имамо у њега: ако замолимо за нешто што је по његовој вољи, он нас услишава. 15 Па, ако знамо да нас услишава када замолимо, знамо да већ имамо то што смо га молили.

16 Ако неко види свога брата да чини грех који не води у смрт, нека замоли, и Бог ће му дати живот – мислим на оне чији грех не води у смрт. Али, постоји грех који води у смрт. За тај грех не кажем да се моли. 17 Свака неправда је грех, али постоји грех који не води у смрт.

18 Знамо да нико ко је рођен од Бога не греши, него га чува Онај који је рођен од Бога, и Зли га не дотиче. 19 Ми знамо да смо од Бога, а да је цео свет у власти Злога. 20 А знамо и да је Син Божији дошао и дао нам разумевање да спознамо Истинитога. И ми јесмо у Истинитоме, у његовом Сину Исусу Христу. Он је Истинити Бог и Вечни живот.

21 Дечице, чувајте се идола.