Add parallel Print Page Options

Живот у складу са учењем

А ти говори оно што је у складу са здравим учењем: да старци буду трезвени, честити, разумни, здрави у вери, љубави, и стрпљивости.

Старице такође нека се понашају како то приличи посвећеним женама: да не оговарају, да се не одају многом вину, него да поучавају што је добро. Онда нека саветују младе жене како да воле своје мужеве и своју децу, да буду разумне, чисте, добре домаћице, покорне својим мужевима, да се реч Божија не би ружила.

Такође опомињи и младиће да буду разумни. У свему се покажи примером чинећи добра дела, буди искрен и озбиљан у учењу које излажеш. Нека твоје речи буду здраве и без приговора, да се противник застиди немајући шта лоше да каже о нама.

Робови да се у свему покоравају својим господарима, да им угађају, да им не противрече 10 и не поткрадају их, него да се у свему покажу оданима и добрима, тако да у свему красе учење Спаситеља, нашег Бога.

11 Јер Бог је открио своју милост ради спасења свих људи. 12 Она нас одгаја да одбацимо безбожност и световне жеље, те да живимо разумно, праведно и побожно у овом свету, 13 очекујући блажену наду и славно појављивање нашега великога Бога и Спаситеља Исуса Христа. 14 Он је дао себе за нас да нас откупи од сваког безакоња и да за себе очисти изабрани народ који предано чини добро.

15 Ово говори и напомињи, користећи пуно право да кориш. Нико нека те не презире.