Add parallel Print Page Options

Предњачење у добрим делима

Подсећај их да се потчињавају поглаварима и властима, да буду послушни, спремни за свако добро дело, да никог не вређају, да не буду свадљиви, да буду благи и да према свим људима показују сваку кроткост. Јер, некада смо и ми били неразумни, непокорни, заведени. Робовали смо разним пожудама и насладама, проводећи живот у злоћи и зависти, омрзнути и мрзећи један другога.

А када се појавила доброта и човекољубље нашег Спаситеља, Бога, он нас је спасао. Али не на основу дела која смо учинили у праведности, него због свог милосрђа: купањем које значи поновно рођење и обнављањем Светим Духом, којега је богато на нас излио кроз Исуса Христа, нашег Спаситеља, да оправдани његовом милошћу постанемо наследници, имајући наду у вечни живот.

То је истина и хоћу да то чврсто заступаш, да се они који верују у Бога потруде да предњаче у добрим делима. То је за људе добро и корисно.

Клони се будаластих расправа и родословâ и свађа и препирања око Закона, јер је све то бескорисно и испразно. 10 Човека који уноси раздор опомени једном, па други пут, а потом га се клони, 11 знајући да се изопачио и да греши и да сâм на себе навлачи осуду.

Завршне поруке и поздрави

12 Када ти пошаљем Артему или Тихика, потруди се да дођеш к мени у Никопољ, јер сам одлучио да презимим тамо. 13 Зину правника и Аполоса брижљиво опреми за пут, да им ништа не недостаје. 14 Нека се наши уче да предњаче у добрим делима, да могу да подмире свакодневне потребе, а не да воде јалов живот.

15 Поздрављају те сви који су са мном.

Поздрави оне који нас воле у вери.

Милост са свима вама.

Bible Gateway Sponsors