A A A A A
Bible Book List

Първо Тимотей 2 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Молитва за всички

И така, моля преди всичко да се отправят прошения, молитви, молби и благодарност за всички хора, за царе и за всички, които са на власт, за да прекарваме мирен и спокоен живот в пълно благочестие и чистота. Защото това е добро и приятно пред нашия Спасител, Бога, Който иска да се спасят всички хора и да достигнат до познание на истината.

Защото един е Бог, един е и посредникът между Бога и хората – Иисус Христос като Човек, Който отдаде Себе Си като откуп за всички; това бе засвидетелствано в определеното от Бога време. За това аз съм поставен за проповедник и апостол – истина ви казвам в името на Христос[a], не лъжа, – учител на езичниците във вярата и истината.

За скромността на жените

И така, искам мъжете да се молят на всяко място, като издигат чисти ръце без гняв и ропот. Също така и жените, облечени прилично, да се украсяват със свенливост и благоразумие, а не с особени прически, със злато, с бисери или със скъпи дрехи, 10 а с добри дела, както прилича на жени, които се посвещават на благочестие. 11 Жената да се учи мълчаливо и в пълно покорство. 12 На жена не позволявам да поучава, нито да владее над мъж, но нека бъде мълчалива. 13 Защото първо беше сътворен Адам, а после Ева. 14 И не Адам беше измамен от дявола, а жената беше измамена и съгреши. 15 Но една жена ще се спаси чрез раждане на деца, ако живее във вяра, в любов и в святост, както и в благоразумие.

Footnotes:

  1. 2:7 В някои ръкописи липсва: „в името на Христос“.
  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes