A A A A A
Bible Book List

Първо Петрово 5 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Пастирът и стадото

Аз, който също съм презвитер, свидетел на Христовите страдания и ще споделя славата, която предстои да се открие, умолявам презвитерите между вас: пасете Божието стадо, което ви е поверено, като го надзиравате не по принуда, а доброволно – както Бог иска, и не от корист, а от сърце. Не бъдете господари на поверените ви, а пример за стадото. И когато се яви Водачът на пастирите, ще получите неувяхващия венец на славата. Също и вие, по-младите: покорявайте се на презвитерите, а всички, облечени в смирение, се покорявайте един на друг. Защото Бог се противи на горделивите, а на смирените дарява благодат.

Затова, смирете се под крепката Божия ръка, за да ви въздигне в избраното от Него време. Възложете на Него всичките си грижи, защото Той се грижи за вас. Бъдете трезви, бъдете внимателни, защото вашият противник, дяволът, като ревящ лъв обикаля и търси кого да глътне. Застанете против него с твърда вяра, като знаете, че същите страдания сполетяват и братята ви по света.

10 А Бог, даряващ всяка благодат, Който чрез Иисус Христос ви е призовал да споделите вечната Му слава, след кратките ви изпитания Сам ще ви вдигне, ще ви укрепи, ще ви направи твърди и непоколебими. 11 Негови са славата и мощта за вечни времена. Амин.

Заключителни поздрави

12 С помощта на Силван, когото смятам за верен брат, ви писах накратко, за да ви утеша и уверя, че това е истинската Божия благодат, в която вие пребъдвате. 13 Поздравяват ви църквата във Вавилон, която Бог избра заедно с вас, а също и синът ми Марк. 14 Поздравете се един друг с целувката на любовта. Мир на всички вас, които принадлежите на Иисус[a] Христос. Амин[b].

Footnotes:

  1. 5:14 В някои ръкописи липсва: „Иисус“.
  2. 5:14 В някои ръкописи липсва: „Амин“.
  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes