A A A A A
Bible Book List

Първо Летописи 27 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Военачалниците на Давид

27 А ето броя на израилтяните, които изпълняваха различни служби при царя – водачите на родове, хилядници, стотници и управители. Те служеха на смени, които идваха и си отиваха всеки месец целогодишно. Всяка смяна наброяваше по двадесет и четири хиляди души.

Началник на първата смяна за първия месец беше Яшовам, Завдииловият син. В смяната му имаше двадесет и четири хиляди души. Той беше от Фаресовите потомци и главен на всички военачалници за първия месец. Началник за втория месец беше ахохиецът Додай. Водач на неговата смяна от двадесет и четири хиляди души беше Миклот. Началник за третия месец беше Ванея, син на свещеник Йодай. И в неговата смяна имаше двадесет и четири хиляди души. Това беше Ванея, един от тридесетте, които го бяха избрали за свой водач. В неговата смяна беше и синът му Амизавад. Началник за четвъртия месец беше Асаил, брат на Йоав, а негов син беше Завадия. И в неговата смяна имаше двадесет и четири хиляди души. Началник за петия месец беше израхитецът Шамхут. И в неговата смяна имаше двадесет и четири хиляди души. Началник за шестия месец беше текоецът Ира, Икешовият син. И в неговата смяна имаше двадесет и четири хиляди души. 10 Началник за седмия месец беше пелонитецът Хелец, от Ефремовите синове. И в неговата смяна имаше двадесет и четири хиляди души. 11 Началник за осмия месец беше хушатецът Совохай, от Заровия род. И в неговата смяна имаше двадесет и четири хиляди души. 12 Началник за деветия месец беше анатотецът Авиезер, от Вениаминовите синове. И в неговата смяна имаше двадесет и четири хиляди души. 13 Началник за десетия месец беше нетофатецът Махарай, от Заровия род. И в неговата смяна имаше двадесет и четири хиляди души. 14 Началник за единадесетия месец беше пиратонецът Ванея, от Ефремовите синове. И в неговата смяна имаше двадесет и четири хиляди души. 15 Началник за дванадесетия месец беше нетофатецът Хелдай от Хотонииловите потомци. И в неговата смяна имаше двадесет и четири хиляди души.

Водачите на племена

16 А за водачи на Израилевите племена бяха определени: на Рувимовите синове – Елиезер, Захриевият син; на Симеоновите синове – Сафатия, Маахиевият син; 17 на Левиевите синове – Хашавия, Кемуиловият син; на Аароновите синове – Садок; 18 на Юдовите синове – Елиав, от Давидовите братя; на Исахаровите синове – Омри, Михаиловият син; 19 на Завулоновите синове – Ишмая, Овадиевият син; на Нефталимовите синове – Йеримот, Азрииловият син; 20 на Ефремовите синове – Осия, Азазиевият син; на половината Манасиево племе – Йоил, Федаиевият син; 21 на другата половина от Манасиевото племе в Галаад – Идо, Захариевият син; на Вениаминовите синове – Яасиил, Авенировият син; 22 на Дановите синове – Азариил, Йерохамовият син. Това бяха водачите на Израилевите племена.

23 Давид не преброи онези, които бяха по-млади от двадесет години. Нали Господ беше обещал да умножи Израил, както звездите по небето. 24 Йоав, Саруевият син, започна преброяването, но не го довърши, понеже Божий гняв наказа Израил заради това преброяване и то не бе описано в летописите на цар Давид.

Управители на царски имоти и висши служители

25 Азмавет, Адииловият син, беше надзирател на царските съкровища, а за складовете в полето, в градовете, в селата и в крепостите отговаряше Йонатан, Узиевият син; 26 Езрий, Хелувовият син, беше надзирател над работниците на полето, които се занимаваха със земеделска работа; 27 Шимей от Рама наблюдаваше лозята, а Завдий от Шефам – запасите от вино; 28 гедеритецът Баал-Ханан – маслините и смокините, а Йоас – складовете за дървено масло; 29 шаронецът Шитрай – едрия добитък, който пасеше в Шарон, а Шафат, Адлаевият син – добитъка в долините. 30 За камилите се грижеше исмаилецът Овил, а за магаретата – меронитецът Йехдия; 31 за дребния добитък се грижеше агаритецът Язис. Всички те бяха надзиратели на имотите на цар Давид.

32 Йонатан, човек разумен и начетен, чичо на Давид, беше съветник; Йехиил, Хахмониевият син, обучаваше царските синове; 33 Ахитофел беше царски съветник, а архитецът Хусий – доверен човек на царя. 34 Други съветници след Ахитофел бяха Йодай, Ваниевият син, и Авиатар. Началник на царската войска беше Йоав.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes