A A A A A
Bible Book List

Първо Летописи 2 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Синове на Яков

Ето синовете на Израил: Рувим, Симеон, Левий, Юда, Исахар, Завулон, Дан, Йосиф, Вениамин, Нефталим, Гад и Асир.

Потомци на Юда

Тримата синове на Юда – Ир, Онан и Силом, се родиха от ханаанка, дъщерята на Шуя. Първородният син на Юда – Ир, беше неугоден на Господа и Той го умъртви. Неговата снаха, Тамар, му роди Фарес и Зара. Всички синове на Юда бяха петима. Синовете на Фарес: Есром и Хамул. Синовете на Зара: Зимри, Етан, Еман, Халкол и Дара – всичко петима. Синът на Харми беше Ахар, който навлече беда на Израил, защото посегна на посветеното на Господа. Син на Етан беше Азария. Синовете, които се родиха на Есром: Йерахмеил, Арам и Хелувай.

Потомци на Арам

10 От Арам се роди Аминадав; от Аминадав се роди Наасон, водач на потомците на Юда. 11 От Наасон се роди Салмон, от Салмон се роди Вооз; 12 от Вооз се роди Овид, от Овид се роди Йесей; 13 Елиав беше първородният син на Йесей, втори – Аминадав, трети – Сама, 14 четвърти – Натанаил, пети – Радай, 15 шести – Оцем, седми – Давид. 16 А техни сестри бяха Саруя и Авигея. Синовете на Саруя бяха трима: Авеса, Йоав и Азаил. 17 Авигея роди Амеса; а баща на Амеса беше измаилтянинът Йетер.

Потомци на Халев

18 Халев, Есромовият син, имаше деца от жена си Азува и от Йериот. А неговите синове бяха Йешер, Шовав и Ардон. 19 И като умря Азува, Халев си взе за жена Ефрата, която му роди Хур. 20 От Хур се роди Урий, а от Урий се роди Веселиил.

21 След това Есром взе за жена дъщерята на Махир, Галаадовия баща. Тогава той беше на шестдесет години и тя му роди Сегув. 22 От Сегув се роди Яир, който имаше двадесет и три града в галаадската земя. 23 Но Гешур и Арам превзеха селищата на Яир, както и Кенат и подвластните му градове. Всички те бяха синове на Махир, Галаадовия баща. 24 А след като Есром умря в Халев-Ефрата, Есромовата жена Авия му роди Ашхура, бащата на Текоа.

Потомци на Йерахмеил

25 Синовете на Йерахмеил, първородния на Есром, бяха: първо – Рам, след него Вуна, Орен, Оцем и Ахия. 26 Йерахмеил имаше и друга жена, която се казваше Атара. Тя беше майка на Онам. 27 Синовете на Рам, първородния на Йерахмеил, бяха: Маац, Ямин и Екер. 28 Синовете на Онам бяха: Шамай и Яда. Синове на Шамай: Надав и Авишур. 29 Жената на Авишур се казваше Авихаил и тя му роди Ахбан и Молид. 30 Синовете на Надав бяха Селед и Афаим. Селед умря бездетен. 31 А син на Афаим беше Иший, Ишиевият син – Шешан, Шешановият син – Ахлай. 32 Синове на Яда, Шамаевия брат, бяха Йетер и Йонатан. Йетер умря бездетен. 33 А синове на Йонатан бяха Пелет и Заза. Това са потомците на Йерахмеил.

34 Шешан нямаше синове, а само дъщери. Шешан имаше един роб, египтянин, който се казваще Ярха. 35 Шешан даде една от дъщерите си за жена на своя роб Ярха, а тя му роди Атай. 36 От Атай се роди Натан, от Натан се роди Завад; 37 от Завад се роди Ефлал, от Ефлал се роди Овид; 38 от Овид се роди Йеуй, от Йеуй се роди Азария; 39 от Азария се роди Хелец, от Хелец се роди Елеас; 40 от Елеас се роди Сисмай, от Сисмай се роди Салум; 41 от Салум се роди Йекамия, от Йекамия се роди Елишам.

Втори списък на потомците на Халев

42 Синовете на Халев, Йерахмеиловия брат, бяха: Меша – неговият първороден, който беше баща на Зиф, и другият му син Мареша, Хевроновият баща. 43 Синовете на Хеврон: Корей, Тапуах, Рекем и Шема. 44 От Шема се роди Рахама, Йоркеамовият баща, а от Рекем се роди Шамая. 45 Син на Шамая беше Маон, а Маон беше баща на Бет-Цура. 46 А наложницата на Халев, Ефа, роди Харан, Моца и Газез. 47 Синовете на Йегдай: Регем, Йотам, Гешан, Пелет, Ефа и Шааф. 48 Наложницата на Халев, Мааха, роди Шевер и Тирхан; 49 тя роди още Шааф, бащата на Мадман, Шева, бащата на Махбен и на Гивея. А дъщеря на Халев беше Ахса.

50 Ето синовете на Халев: Хур – първороден от Ефрата; Шовал, баща на Кириат-Ярим; 51 Салма, Витлеемовия баща; Харев, Бедгадеровия баща. 52 А синове на Шовал, бащата на Кириат-Ярим, бяха: Харое, Хаци и половината от менухотците.

53 Кириат-Яримовите племена бяха итрийците, футийците, шуматците и мидраитците. От тях произлязоха цорците и ещаолците.

54 Синове на Салма: витлеемците и нетофатците, жителите на Атарот-Вит-Йоав, половината от менухотците, цорците.

55 Племената на соферийците, които живеят в Ябец, тирейците, шимейците и сухайците са кинейци, произлезли от Хамат, Бетрехавовия баща.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes