A A A A A
Bible Book List

Осия 14 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

14  [a] Самария ще погине поради наказанието си, защото въстана срещу своя Бог: нейните жители ще паднат от меч, децата им ще бъдат унищожени и бременните им – разсечени.

Покаянието като условие за спасение

Върни се, Израилю, при Господа, своя Бог, защото ти пропадна заради нечестието си. Запасете се с добри дела и се върнете при Господа. Кажете Му: „Прости всяко беззаконие, приеми добрите ни дела и ние ще принесем в жертва плода от устните си. Асур няма вече да ни спасява, няма да яздим на бойни коне и няма вече да наричаме наш бог изделието на нашите ръце. Само у Тебе сирак ще намери милосърдие.“

Ще ги излекувам от отстъплението, силно ще ги обикна, защото гневът Ми към Израил стихна. Аз ще бъда като роса за Израил; той ще цъфне като лилия и ще разпростре корените си като ливан. Клоните му ще се обогатят, великолепният му вид ще бъде като на маслиново дърво, а благоуханието му – като от ливан. Ще се върнат, за да обитават под сянката му, ще произвеждат жито, ще преуспяват като лоза, чието вино е прочуто като вино от Ливан. Какво общо има Ефрем с идолите? Аз ще го чуя и милостиво ще погледна към него; Аз ще бъда като зелен кипарис: плодовете ти ще ти бъдат от Мене.

10 Който е мъдър, ще разбере всичко това! Който е разумен, ще познае това, защото прави са пътищата Господни и праведниците ходят по тях, а грешниците ще пропаднат по тях.

Footnotes:

  1. 14:1 В Цариградската Библия 14:1 сл. е 13:16 сл.
  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes