A A A A A
Bible Book List

Откривење 11 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Два сведока

11 Потом добих трску сличну штапу за мерење, па ми рекоше: »Устани и измери Божији храм и жртвеник и оне који се у њему клањају Богу. Спољашње двориште Храма изостави; немој да га мериш, јер је дато паганима и они ће четрдесет два месеца газити Светим градом. А двојици својих сведока даћу да обучени у кострет пророкују хиљаду двеста шездесет дана.«

Они су две маслине и два свећњака што стоје пред Господаром земље. Ако неко покуша да им науди, ватра сукне из њихових уста и прождре њихове непријатеље. Ако неко хоће да им науди, баш тако мора да погине. Они имају власт да затворе небо, да не пада киша у време њиховог пророковања. А имају и власт да воде претворе у крв и да земљу ударе сваком врстом пошасти кад год пожеле.

Када заврше своје сведочење, с њима ће заратити Звер која излази из Бездана. Она ће их победити и убити, и њихови лешеви ће лежати на улици великога града који се у пренесеном [a] смислу зове Содома и Египат, где је и њихов Господ био распет. Три и по дана ће људи из сваке народности, племена, језика и народа гледати њихове лешеве и неће дати да буду положени у гроб. 10 Становници земље ће се радовати и веселити њиховој пропасти и слати поклоне један другом, јер су их та два пророка намучила.

11 Али, после три и по дана, уђе у пророке Божији дах живота, па они стадоше на своје ноге и силан страх спопаде оне који су их гледали.

12 Тада зачуше силан глас са неба који им рече: »Попните се овамо!«

И они се на облаку попеше на небо наочиглед својих непријатеља.

13 И баш у том часу настаде велик земљотрес и десетина града се сруши. Од земљотреса погину седам хиљада људи, па се остали уплашише и дадоше славу небескоме Богу.

14 Други Јао прође. Ево ускоро долази трећи!

Седма труба

15 Седми анђео затруби, и на небу се зачуше силни гласови који су говорили:

»Царство света
постало је царство нашега Господа
и његовога Христа,
и он ће владати довека!«

16 А двадесет четири старешине, које су седеле на својим престолима пред Богом, падоше ничице и поклонише се Богу, 17 говорећи:

»Захваљујемо ти, Господе Боже, Сведржитељу,
који јеси и који си био,
што си узео своју велику силу
и почео да владаш!
18 Народи се разгневише,
и дође твој гнев
и време да се суди мртвима,
да се награде твоје слуге пророци
и свети и сви који се боје твога имена,
мали и велики,
и да се униште они који су уништавали земљу!«

19 Тада се отвори Божији храм на небу и указа се Ковчег његовог савеза у његовом Храму. Севнуше муње, разлегоше се тутњава и грмљавина, настаде земљотрес и поче да пада силан грȁд.

Footnotes:

  1. Откривење 11:8 пренесеном Или: духовном.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes