A A A A A
Bible Book List

Йезекиил 2 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Призоваване на Йезекиил за пророк. Видение за свитъка

И Той ми каза: „Сине човешки, изправи се на краката си и Аз ще говоря с тебе.“ И Духът влезе в мене, когато ми говореше, и ме постави на крака. И се вслушах в това, което ми говореше. И Той ми каза: „Сине човешки, изпращам те при Израилевите синове, при непокорен народ, който възнегодува против Мене. Те и предците им съгрешават срещу Мене до ден днешен. И тези синове, при които те изпращам, са упорити и коравосърдечни. И ти ще им кажеш: ‘Така говори Господ Бог.’ И те независимо дали те слушат или се въздържат, защото са размирен дом, ще узнаят, че е имало пророк между тях.

А ти, сине човешки, не се страхувай от тях, нито се бой от техните думи, защото тръни и бодили са с тебе и ти седиш върху скорпиони. Не се страхувай от техните думи и не се плаши от тяхното лице, защото са размирен дом. И се обърни към тях с Моите думи – независимо дали слушат, или се въздържат, – защото те са размирни.

А ти, сине човешки, чуй какво ще ти говоря: не бъди размирен като този размирен дом. Отвори устата си и изяж, което ще ти дам!“ Тогава погледнах и ето ръка, протегната към мен, и в нея изписан свитък. 10 И Той го разви пред мене. И беше изписан отвътре и отвън. И в него беше написано: „плачове, стенание и ридание“.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes