A A A A A
Bible Book List

Иисус Навин 16 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Наследствен дял на Йосифовите потомци

16 Границата на разпределеното по жребий на Йосифовите синове тръгваше от Йордан и Йерихон, от Йерихонските води на изток, простираше се от Йерихон към пустинята до Ветилския хълм, който е Луз. Тя излизаше от Ветил към Луз и преминаваше към границата на Арки до Атарот. Тя се спускаше на запад към областта на яфлетците чак до Долни Бет-Хорон и до Гезер и завършваше при морето. Това получиха за наследствен дял Йосифовите синове Манасия и Ефрем.

Областта на Ефремовите синове според родовете им беше: границата на дела беше на изток Атарот-Адар до горния Бет-Хорон; на север от Михмета границата отива към морето, завива на изток от Таанат-Шило и преминава оттам към Яноах. Тя слиза от Яноах към Атарот и Наара, среща Йерихон и отива до Йордан. От Тапуах границата върви в западна посока към потока на Кана и завършва при морето. Това е наследственият дял на племето на Ефремовите синове според родовете им заедно с градовете, отделени за Ефремовите синове в дела на Манасиевите синове – всичките градове със селата им. 10 Но те не изгониха ханаанците, които живееха в Гезер. Ханаанците живеят сред ефремците и до днес, те полагат принудителен труд[a].

Footnotes:

  1. 16:10 В Септуагинта е добавено: „докато фараонът, царят на Египет, отиде, превзе го и го изгори с огън. Те убиха ханаанците, ферезейците и жителите на Гезер и фараонът го даде за зестра на своята дъщеря“.
  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes