A A A A A
Bible Book List

Галатяни 6 Bulgarian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-BG)

Помагайте си един на друг

Братя и сестри, ако откриете, че някой е съгрешил, вие, които живеете според Духа, трябва да му помогнете да се поправи, като се отнасяте тактично към него. Но внимавай и за себе си, да не би ти също да бъдеш изкушен. Носете заедно товарите си и по този начин ще се подчинявате на Христовия закон. Ако някой се мисли за нещо, когато всъщност е нищо, се самозалъгва. Всеки трябва да преценява собственото си поведение и едва тогава да се гордее с това, което е постигнал, без да се сравнява с някой друг, защото всеки ще отговаря за себе си.

Не спирайте да вършите добро

Този, който се учи на Божието слово, трябва да споделя всички свои блага с онзи, който го учи.

Не се заблуждавайте! С Бога не може да се подигравате, защото каквото посеете, това и ще пожънете. Който сее в нивата на грешната си природа, ще пожъне от нея разруха, а който сее в нивата на Духа, ще пожъне от него вечен живот. Да не се уморяваме да вършим добро, защото ще дойде времето да пожънем онова, което ни се полага, ако устоим докрай. 10 И така, отдаде ли ни се удобен случай, нека вършим добро на всички и особено на тези, с които споделяме една и съща вяра.

Павел завършва писмото си

11 Вижте само какви големи букви ви пиша със собствената си ръка! 12 Всички, които искат да спечелят одобрението на хората, се опитват да ви принудят да се обрежете, но те правят това само за да не ги преследват заради Христовия кръст. 13 Защото дори и тези, които се обрязват, не спазват закона, но искат вие да се обрежете, за да могат да се хвалят с това, че сте се подчинили на този ритуал.

14 Що се отнася до мен, да не дава Бог да се гордея с друго освен с кръста на нашия Господ Исус Христос! Чрез него светът е мъртъв за мен и аз съм мъртъв за света. 15 Защото няма никакво значение дали си обрязан или не. Важното е да бъдеш ново създание. 16 Мир и милост да бъде над всички, които следват това правило – над целия Божий народ. [a]

17 Накрая искам да ви помоля никой да не ме безпокои повече, защото белезите по тялото ми показват, че принадлежа на Исус.

18 Благодатта на нашия Господ Исус Христос да бъде с вас, братя и сестри. Амин.

Footnotes:

  1. Галатяни 6:16 целия Божий народ Букв.: „Божия Израел“.
Bulgarian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-BG)

Copyright © 2004 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes