Add parallel Print Page Options

Чинимо добро свима

Браћо, ако неко и буде затечен у неком преступу, ви који сте духовни исправите га у духу кроткости. Само, чувај се, да и ти не паднеш у искушење. Носите бремена један другога и тако ћете испунити Христов закон. Јер, ако неко мисли да је нешто — а није ништа — самог себе заварава. Свако треба сâм да испита своје дело. Тада ће моћи да се поноси самим собом, не поредећи се са другим, јер свако треба да носи свој терет.

Онај кога уче Речи треба сва своја добра да подели са својим учитељем.

Не заваравајте се: Бог се не да исмевати. Јер, што год човек сеје, то ће и жњети. Ко сеје у своје тело, из тела ће жњети распадљивост. А ко сеје у Духа, из Духа ће жњети вечни живот. Не посустајмо чинећи добро, јер ћемо, ако не клонемо, жњети у право време. 10 Стога, дакле, док имамо прилику, чинимо добро свима, а пре свега браћи по вери [a].

Не обрезање, него ново створење

11 Гледајте коликим вам словима, својом руком, пишем.

12 Они који хоће да се праве важни телом терају вас да се обрежете, али само зато да не би били прогањани због Христовог крста. 13 Па ни сами они који се обрезују не покоравају се Закону, а ипак хоће да се ви обрежете, да би се хвалили вашим телом. 14 А ја не дај Боже да се ичим хвалим осим крстом нашега Господа Исуса Христа, кроз кога је свет распет мени, а ја свету. 15 Јер, ни обрезање ни необрезање није ништа, него ново створење. 16 Мир и милосрђе свима који се држе овог правила и Божијем Израелу.

17 Убудуће нека ми нико не досађује, јер ја на свом телу носим Исусове белеге.

18 Милост нашега Господа Исуса Христа с вашим духом, браћо. Амин.

Footnotes

  1. Галатима 6:10 браћи по вери Дословно: онима који припадају породици вере.