A A A A A
Bible Book List

Второ Тимотей 3 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Нравствен упадък в последните дни

Това знай, че в последните дни ще настанат тежки времена. Защото хората ще бъдат самолюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни към родители, неблагодарни, нечестиви, недружелюбни, непримирими, клеветници, невъздържани, жестоки, ненавиждащи доброто, предатели, безочливи, надути, повече сластолюбиви, отколкото боголюбиви, които наглед имат благочестие, но са се отрекли от силата му. Избягвай такива хора! Към тях спадат онези, които се вмъкват по домовете и подмамват обременени с грехове и обзети от различни желания женуря. Те все се учат, а никога не могат да стигнат до познание на истината. И както Яний и Ямврий се противиха на Мойсей, така и те се противят на истината, понеже са хора с покварен ум, невежи във вярата. Но повече няма да успеят, защото безумието им ще стане известно на всички, както се откри безумието и на онези двамата.

Твърдост при гоненията за вярата

10 Но ти проследи моето учение, начин на живот, намерения, вяра, твърдост, любов, търпение, 11 гоненията и страданията, които ме сполетяха в Антиохия, Икония, Листра. Какви гонения претърпях! Но Господ ме избави от всички тях. 12 И всички, които искат да живеят благочестиво в името на Иисус Христос, ще бъдат гонени. 13 А лоши хора и измамници ще напредват в злото, като заблуждават и биват заблуждавани.

14 Но ти постоянствай в това, на което си научен и което ти е поверено, като знаеш от кого си научен, 15 понеже от детство знаеш свещените Писания, които могат да те направят мъдър за спасение чрез вярата в Иисус Христос. 16 Цялото Писание е боговдъхновено и полезно за поука, изобличаване, изправяне и назидаване в правдата, 17 за да бъде Божият човек съвършен и способен за всяко добро дело.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes