A A A A A
Bible Book List

Второ Йоаново Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Поздрав

Аз, стареят[a], до избраната госпожа[b] и нейните деца, които истински обичам – и не само аз, но и всички, които са познали истината, – защото тази истина пребъдва у нас и ще бъде с нас вечно. Да бъдат с вас[c] благодат, милост, мир от Бог Отец и от Господ Иисус Христос, Син на Отца, в истина и любов.

Истината и любовта

Много се зарадвах, че намерих някои твои деца да постъпват според истината така, както получихме заповед от Отца. И сега те моля, госпожо, не като че ти пиша нова заповед, а тази, която имаме от самото начало – да се обичаме взаимно. А любовта се състои в това, да постъпваме според Неговите заповеди. Тази е заповедта, която сте чули от самото начало, за да постъпвате според нея.

Духът на антихриста

Защото в света влязоха мнозина измамници, които не изповядват, че Иисус Христос е дошъл в плът; такъв човек е измамник и антихрист. Пазете се, да не би да изгубите онова, за което сте се трудили, а да получите пълна награда.

Всеки, който пренебрегва Христовото учение и не пребъдва в Него, няма общение с Бога. Който пребъдва в Христовото учение, той има общение и с Отца, и със Сина. 10 Ако някой дойде при вас и не носи това учение, не приемайте такъв у дома си и не го поздравявайте. 11 Защото, който го поздравява, става съучастник в неговите лоши дела.

Заключителен поздрав

12 Имам много да ви пиша, но не искам на книга и с мастило, а се надявам да дойда при вас и да говоря лично, за да бъде радостта ни пълна.

13 Поздравяват те децата на твоята избрана сестра. Амин.

Footnotes:

  1. 1:1 Има се предвид апостолът, който е основал и ръководи древнохристиянски общини.
  2. 1:1 Вероятно се има предвид древнохристиянската Църква.
  3. 1:3 В някои ръкописи: „нас“.
  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes